top of page

5 tips voor jouw unieke trouwuitnodiging

Inclusief bonus-tip voor uitnodigingen in een beperkt budget!


Original weddinginvitations in blue.
Trouwuitnodiging gemaakt door Kitspirations | 2022
Ga je binnenkort trouwen? Proficiat! En precies zoals het kostuum, de jurk en de taart wil je dat de uitnodiging een echte one-of-a-kind is, net zo speciaal als jullie gelofte elkaar eeuwig lief te hebben. Ontdek hieronder dé 5 tips voor een unieke huwelijksuitnodiging die perfect bij jullie past.

#1 | Welke stijl past bij jullie?

Dromen jullie beide steevast van een sprookjeshuwelijk in disneyland? Dan is het thema snel bepaald. Maar meestal moet er net iets harder nagedacht worden tussen: klassiek, bohemian, minimalistisch, kleurrijk, strak, natuurlijk, glitter & glamour, ... Welke past bij ons?

Er zijn er natuurlijk maar twee die hier het antwoord écht op weten. Je kan altijd eens kijken naar welke interieurs jullie aanspreken, welke interesses jullie hebben, hoe jullie je droomhuwelijk in één woord zouden omschrijven... Het is ook goed om te weten dat je niet per se één stijl of thema moet kiezen. Bye bye keuzestress! Vaak kiezen koppels ervoor een romantische twist te geven aan een ander thema dat hun beide aanspreekt.


#2 | Het geheel is meer...

... dan de som van de delen. Hét geheim achter een pinnable trouwuitnodiging is een collectie. Denk bijvoorbeeld aan een bijpassende enveloppe die het helemaal afmaakt. Maar ook je save-the-date kaartje en je huwelijksaandenken,... kunnen dezelfde look&feel krijgen. Zo creëer je een uniek ‘setje’ waarmee je gasten in awe brengt.


#3 | Papier maakt het verschil

Glad gestreken papier of eentje met textuur? Het geeft meteen een heel ander gevoel aan je kaartje. Glad gestreken zorgt voor een meer classic feel. Een ander vrij neutrale papiersoort met nét iets meer leven is ongestreken papier. Mag het iets unieker? Kies dan voor Tintoretto papier, linnen persing of recycled papier. Daarnaast kan ook semi-transparant papier, zoals kalk papier, een heel tof effect creëren. Tot slot kan ook gekeken worden naar papier met droogbloemen in, al moet je opletten dat het ontwerp dan zeker niet te druk is!


Papierstalen tentoongesteld op het Design Festival in Gent
Papierstalen tentoongesteld op het Design Festival in Gent


#4 | Enkele add-ons

Is het budget wat groter? Dan kan je unieke extra’s toevoegen zoals wax stempel om de enveloppen te zegelen. Uiteraard met je eigen namen logo in en misschien zelfs met gouden elementjes in. Andere ideetjes zijn reliëfdruk op je kaartje, goudfolie toevoegen( of brons of zilver) of gebruik maken van lasercut-technieken… . In ieder geval geldt hier de gouden regel: less is more!


#5 | Teksten

Een toffe tekst maakt een kaartje instant beter! Zorg er wel nog steeds voor dat het duidelijk blijft. Het kan heel leuk lijken de lyrics van je openingsdans te verwerken in de uitnodiging, de genodigden moeten nog steeds weten waar ze moeten zijn. Stel je voor dat jij de uitnodiging krijgt; wat moet je weten?


#BONUS

Unieke kaartjes met een beperkt budget? Trouwuitnodigingen zijn één van die kaartjes die wél bijgehouden worden, ter koestering van de prachtige herinnering. Als je creatief omgaat met de opties binnen je budget is het zeker ook mogelijk om een leuk uniek kaartje te (laten) maken. In plaats van goudfolie kan een leuke contrasterende kleur wonderen doen! En aangezien drukken met goudfolie al snel een dubbele kost, is dit een serieuze besparing.
bottom of page